schoonheidsspecialiste

Hoe kunt u snel uw nagels versterken?

Beschadigde nagels zijn een probleem voor veel vrouwen die verschillende cosmetische behandelingen gebruiken, zoals manicures en pedicures. Andere factoren waar we soms geen invloed op hebben, dragen ook bij tot hun verzwakking. Er zijn echter manieren om ze weer sterk en gezond te maken. In het volgende artikel vindt u verschillende manieren om snel, effectief en moeiteloos hun regeneratie te ondersteunen.

Oorzaken van broze nagels

Breekbare en broze nagels zijn vaak het gevolg van onjuiste zorg en regelmatig gebruik van cosmetische ingrepen, zoals lakken, extensions of hybride manicure. Tot hun vernietiging wordt ook bijgedragen door de uitvoering van gewoon huishoudelijk werk. Mechanische letsels zijn een van de meest voorkomende oorzaken van de nagelplaat. Het verkeerde dieet, waarbij er een tekort is aan benodigde voedingsstoffen, zoals eiwitten, zink, silicium en vitamine A, E, B en C is eveneens van groot belang. Een andere oorzaak die overmatige fragiliteit kan veroorzaken, is sterke en langdurige stress . Hier is een lijst met gewoonten en zorgfouten, waarvan de eliminatie hun toestand aanzienlijk zal verbeteren:

  • nagelbijten
  • gebruik van een remover met aceton
  • onjuist vijlen
  • detergenten
  • gechloreerd water
  • zonlicht
  • langdurig weken van de handen

De juiste zorg en het afleren van slechte gewoonten zullen u helpen de nagelplaat te regenereren, zelfs als deze al vernietigd is. Hieronder volgen enkele manieren om snel je nagels te versterken en hun positieve uiterlijk aanzienlijk te beïnvloeden. Als traditionele behandelingen echter niet de verwachte resultaten opleveren, ga dan naar een specialist. De verzwakking van de nagelplaat kan immers ook toe te schrijven zijn aan gezondheidsredenen.

Hoe kunt u snel uw nagels versterken?

nagel set

Voor het uiterlijk van onze nagels, maar ook voor het haar en de teint, is het dieet verantwoordelijk, dus denk eraan om eiwitrijke producten te consumeren. Ook belangrijk voor de gezondheid zijn elementen als calcium en silicium , die de nagel hard maken en zorgen voor een goede hydratatie en elasticiteit. Vergeet de verschillende thuismethoden niet die u moet uitproberen.

Bijna niemand weet dat rauwe ui een natuurlijke verharder is voor de nagelplaat. Snijd de groente in tweeën, hol een gat uit in het midden en hou er gedurende 15 minuten lang de nagels in. Knoflook werkt op dezelfde manier – doe een paar fijngehakte lookteentjes in een glas water en laat het een moment rusten, dompel vervolgens uw handen gedurende 20 minuten. Ook rozemarijn heeft versterkende eigenschappen, maar de bereiding van het afkooksel is ietwat arbeidsintensiever. Twee eetlepels rozemarijn toevoegen aan een glas water en vervolgens ongeveer 5 minuten laten koken. Na afkoeling volstaat het om de vingers 10 minuten onder te dompelen en de behandeling twee keer per week te herhalen. Op broze nagels werkt komkommerbalsem effectief – men moet het sap persen zonder de schil te verwijderen en er elke dag de handen in onderdompelen.

Voor de versterking van de nagels helpt ook ricinusolie, rijk aan vitamine E. Men kan ook de citroen niet vergeten, waarvan het sap kan worden toegevoegd aan een glas warm water en er gedurende vijf minuten de vingers in onderdompelen en ze daarna grondig drogen en de nagelplaat polijsten. Een interessante manier om de regeneratie te ondersteunen, is door ze gedurende 5-8 minuten onder te dompelen in een kom met mayonaise . Het belangrijkste ingrediënt van mayonaise is olie en kippenei, die veel versterkende vitamines en mineralen bevatten. Onthoud in dit geval dat u achteraf uw handen of voeten moet wassen met warm water. Positieve effecten hebben ook paardenstaart, verkrijgbaar in elke apotheek – bereid gewoon een aftreksel van een handvol paardenstaart op een glas water en dompel dan uw handen hierin.

U kunt ook een natuurlijke remedie gebruiken op basis van een mengsel van olijfolie, honing en eieren. Een eetlepel olijfolie, een eetlepel honing en een eierdooier moeten worden gemengd totdat een uniforme pasta wordt gevormd, die vervolgens op elk van de nagelplaten moet worden aangebracht. Na 30 minuten wordt de pasta met water afgewassen.

Hoe snel een nagel na tips te regenereren

nagels lakken

Heel vaak zien onze handen er vreselijk uit na het verwijderen van tips, hybriden of gels. Door de onjuiste verwijdering wordt de nagelplaat broos, grillig, broos, gespleten en nog gevoeliger voor beschadiging. Men is er ook van overtuigd dat acryl en gel er een slechte invloed op hebben, wat niet waar is – ze worden beschadigd door een slecht uitgevoerde manicure, bijv. vijlen, maar zonder voorafgaande mattering. Dus wat kunt u doen om de schade zo veel mogelijk te beperken en nagels te versterken na het weghalen van tips?

Eerst en vooral – verwijder tips, gels en hybriden op professionele wijze. U kunt dit in een schoonheidssalon laten doen of zelf thuis, met aceton. Vergeet echter niet om het zo kort mogelijk op de nagelplaat te laten. Aceton heeft een sterk drogende werking, daarom moet u het vakkundig gebruiken. Zorg er ook voor dat er geen sporen achterblijven na het lakken en was na gebruik van de remover uw handen in een sopje en droog ze grondig af.

Ten tweede – zorg voor de velletjes en de nagelbedden.  Wrijf deze plaatsen in met een crème, bij voorkeur met AHA-zuren die helpen dode huidcellen te verwijderen. Poets de nagelplaat niet te hard, en ga met ernstige problemen naar een deskundige.

Ten derde – gebruik voedende stoffen. Als u de groei wilt versnellen, stop dan even met vijlen. Verkort je nagels, breng een conditioner aan die de groei versnelt en laat deze verder met rust. Gebruik ook voedende stoffen die de dikte verbeteren .

Voor de versterking van de nagels helpen ook voedende baden , die ook voor uw huid zorgen. Voeg een paar druppels olijfolie toe aan een kom met warm water en laat vervolgens uw handen weken in het afkooksel. Denk er na het baden aan om vitamine A + E-crème op de handen te doen, zich hierbij op de velletjes en de nagelplaten te focussen.

Vergeet niet dat het een langdurig proces is om uw nagels terug in een goede conditie te krijgen, wees dus geduldig.

De snelste manier om nagels te versterken

nagels conditioner

Als tijd belangrijk is, is de snelste manier om de nagels te regenereren, het gebruik van producten die zich bij u thuis bevinden. Hieronder vindt u enkele goede tips over hoe u ze productief kunt gebruiken.

  • Citroensap en olijfolie – een paar druppels van het sap en olijfolie en wrijft u op de nagelplaat en daarna trekt u katoenen handschoenen aan. De behandeling kan het best ’s nachts worden gebruikt. Het product blijft op deze manier enkele uren op de handen.
  • Citroensap en zout – meng de ingrediënten en breng aan met een kwastje. Laat het mengsel gedurende 15-20 minuten zitten en spoel het daarna weg. U kunt deze behandeling 2-3 keer per week gebruiken.
  • Water – zo blijkt, heeft ook het drinken van grote hoeveelheden mineraalwater een positieve invloed op de conditie van onze nagels. Als u merkt dat de nagelplaat een mat aanzicht heeft, zwak en broos is, drink dan minstens 2 liter water per dag en na een tijdje zult u een aanzienlijke verbetering merken.
  • Gelatine – los het op in een glas lauw water en na 5 minuten, wanneer het opzwelt, verwarmen we en houden we er ongeveer 15 minuten lang onze vingers in.
  • Eet verse groenten en fruit, evenals volgraanproducten – ze leveren vitamine A, E en ijzer, die deelnemen aan het proces van zuurstoftransport en zorgen voor de conditie van de cellen die de nagelplaat bouwen.

Producten die nagels versterken

schoonheidssalon

Als u snel uw nagels op een andere manier wilt versterken, gebruik dan ook de producten die worden aangeboden door apotheken en drogisterijen. Natuurlijke BIO ricinusolie wordt aanbevolen, rijk aan waardevolle vetzuren, vitamine A en E en ricinolzuur. Het ondersteunt niet alleen uw handen, maar heeft ook een gunstig effect op de conditie van uw haar, wenkbrauwen en wimpers. Het loont eveneens de moeite om zich te interesseren voor conditioners voor broze nagels of conditioners voor velletjes. Een creatinesupplement kan nuttig zijn, op basis van waardevolle plantaardige oliën, waaronder ricinusolie, bernagieolie en teunisbloem, die ook de huid voedt, ze zacht maakt en ze beschermt tegen uitdroging. De meeste aangeboden producten zijn betaalbaar, wat ook in hun voordeel werkt.

Zorg dragen voor uw nagels is echter meer dan alleen het gebruik van balsems en conditioners. U moet onthouden om removers met aceton te vermijden alsook andere schadelijke ingrediënten. Er zijn veel vervangers, die veel gezonder zijn voor de nagelplaat. Vijlen in altijd dezelfde richting is ook belangrijk. Gebruik voor dit doel geen metalen vijl, maar vervang ze door een glazen of een papieren, wat de randen op een meer delicate manier effent. Draag tijdens het schoonmaken beschermende handschoenen. Neem geen lange en warme douches en – het belangrijkste – bijt niet op uw nagels en de velletjes. Constant contact met speeksel veroorzaakt hun intense splijting en vertraagt de groei.

Plaats een reactie